Lila blommor

Lila blommor

Lila blommor har sedan en lång tid bakåt i tiden varit en högt eftertraktad färg, violett eller lila färger symboliserade heder och en högre rang då det var en sådan svåråtkomlig färg. Nu för tiden kan alla få tag på dessa härliga blommor enkelt via ett blombud som exempel.

Men förr i tiden så var de lila blommorna en eftertraktad sort som endast de rikaste hade råd att ha. Detta är en stor anledning till varför kungligheter ofta bar kläder som var broderade med lila och violetta utsmyckningar.

Lila blommors betydelse

Lila kallas även sinnets färg, då den inger ett lugn och framhävdar andlighet. Det finns många lila blommor som växer vilt i Sverige som är otroligt vackra, att implementera dessa blommor i buketter gör man för att ge ett annat djup i bukettens intryck. Lila buketter är populära just på grund av dess innebörd och vilken påverkad färgen ger oss.

Lila blommors betydelse

Lista på vilda lila blommor:

  • Brunört
  • Blomsterlupin
  • Jordrök
  • Fackelblomster
  • Kråkvicker
  • Oxtunga

Violetta buketter

Lila buketter köps väldigt frekvent och det är förståeligt, det är ett av floristens bästa verktyg för att ge ett djup i buketten och addera en varmare färgton. Om man är osäker på vilken blomma man vill skicka så är en violett bukett ett självfallet val.

Eftersom lila är sinnets färg så blir mottagaren omedvetet påverkad av de lila lugnande färgerna i en lila bukett. Det har visat sig att färgen stimulerar hjärnan på ett lugnande sett som inger förtroende och ett lugn.


Vanliga frågor – FAQ