Bröllopsblommor & bröllopsbuketter – populära val

Använd säsongens överflöd av blommor genom att inkludera några av dessa sommarbröllopsblommor på din stora dag.

Vad är en av de roligaste aspekterna av att ta ett klassiskt sommarbröllop? När kommer till bröllopsblommor väljer du väldigt mycket efter vad säsongen erbjuder, eftersom många naturligtvis är säsongsmässiga under denna period på året. Mellan juni och augusti har du praktiskt taget oändliga blomalternativ när det gäller färger, storlekar, former och dofter – och du kan spara pengar, eftersom din bröllopsflorist idealiskt inte behöver beställa sällsynta sorter från långa avstånd bara för att skaffa blommor som inte är i säsong. 

Sommarbröllopen ger florister möjlighet att skapa vackra bröllopsarrangemang till lägre priser. Blir du upphetsad? Nedan kommer vi lista de populäraste bröllopsblommorna!


Se erbjudanden på bröllopsbuketter & bröllopsblommor här!

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Se aktuella erbjudanden och kampanjer hos en av Sveriges största aktörer på blombud

Euroflorist

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Ett av scandinaviens största och bästa blomsterbud! Se de senaste erbjudanden & kampanjerna!


Pioner

Om det finns en vacker blomma som ropar sommar är det utan tvivel pionen med sina fina kronblad och uppfriskande doft. Det är inte förvånande att det är en av de första blommorna som blomsterhandlare väljer för sommarbröllopen. 

Pioner finns i en mängd olika lysande rosa, gula och vita färger och ger ifrån sig härliga dofter, de har även större blomning, vilket innebär att du får mer för pengarna! Tänk dock på att pioner endast är tillgängliga under en viss tid. 

Deras säsong sträcker sig normalt från sen vår till midsommar, och därför gillar bröllopsflorister att fylla på medan de är under säsongen!

Rosor

Inte många blommor som är mer romantiskt eller mer tidlöst än rosor. De är enkelt, snyggt och utan tvekan i toppen när det gäller romantik – för att inte nämna aromatisk. 

Dessa är ett populärt val för brudar, speciellt den här säsongen, på grund av deras fantastiska doft, höga kronblad och texturerat utseende. Rosor är ofta blommor som finns året runt och är ett utmärkt alternativ för pioner under deras frånvaro. 

Lavendel

Härliga Lavendel som är en mindre men ändå en väldoftande blomma. Den är ganska populär under hela sommarsäsongen, eftersom dess färgning kompletterar pastellfärgerna som favoriseras av vår- och sommarpar. 

Lavendel är vackert i en bukett och ger både en härlig doft och en härlig sommarkänsla.

Orkidéer

Dessa vackra blommor, ofta kända som orkidéer skapar ett magnifikt arrangemang. Orkidéer har funnits i super länge och var lite av ett måste i slutet av 80-talet och början av 90-talet men är fortfarande mycket populära!

De är verkligen för “den lyxigare bruden” som vill ha det lilla extra då varje stam kan vara rätt dyr och ska man ha många buketter kan priset stiga fort. 

Hortensia

Hortensian har varit en fixtur i blombuketter i årtionden och har ökat i popularitet under det senaste decenniet.  Det är viktigt att komma ihåg att dessa blommor tar lite extra uppmärksamhet, men de är tillgängliga nästan året runt och varje huvud är i genomsnitt 10 till 20 cm, vilket ger brudar mer för sina pengar.