Ätbara blommor

Ätbara blommor

Att man använder ätbara blommor i maten har sedan länge varit ett populärt sätt att piffa till tallriken så den ser mer exklusiv ut. Syftet är mest till för dekoration men det finns faktiskt blommor som smakar riktigt gott och ser riktigt fina ut. Här kan ni läsa mer om vilka ätbara blommor som finns att köpa för att ha som dekoration på en tårta eller på en mattallrik.

Lista på ätbara blommor som passar till dekoration:

  • Ringblomma
  • Fläderblomma
  • Kungsljus
  • Violer
  • Nejlikor
  • Kaprifol
  • Blomsterböna

Kolla upp så blomman är ätbar

Kolla upp så blomman är ätbar

Det är viktigt att kolla upp så blomman du plockat eller köpt faktiskt är ätbar. Det finns vissa blommor som är ätbara förutom när dom har frön, dessa saker tänker man inte alltid på. Det är väldigt kul att dekorera och tillsätta blommor till maten eller tårtan men ha som vana att alltid kolla upp så blomman är okej för att konsumera.

Därför bör du tillsätta blommor i din kost

Blommor i ren allmänhet innehåller mycket vitaminer och mineraler som är nyttiga för oss människor. Förutom de självklara gröna valen som broccoli och blomkål och liknande grönsaker och rotfrukter så blir blomman ofta bortglömd. Men är man noga och kollar upp så man har fått tag på ätbara blommor så är det ett utmärkt kosttillskott att piffa till mattallriken med.

Ätbara blommor på tårta

Ätbara blommor på tårta

Man kan dekorera en tårta till förbannelse men ibland behöver det inte vara svårare än att tillsätta en fin dekorerande blomma på toppen av tårtan. Detta bidrar med ett lyster och känsla av det där lilla extra. När man dekorerar en tårta så är man ute efter att göra den så aptitretlig det går och man kommer alltså en lång väg med några härliga blommor. Många blombud har faktiskt ätbara blommor i sina buketter som man kan beställa hem.

Vart kan man köpa ätbara blommor?

Förutom Interflora & Euroflorist så kan man köpa ätbara blommor på blombutiker och större affärer som säljer blommor i allmänhet. Det står ofta en beskrivning på hyllan eller paketet om blomman är ätbar eller inte. Vi rekommenderar att kika på din närmaste florist eller plantage. Du kan också kolla upp vilka blommor som är ätbara och odla dessa själv! Enkelt eller hur?


Vanliga frågor – FAQ